top of page

Fordelene med LED-belysning

LED-belysning har blitt brukt mer og mer de siste årene. Folk velger å erstatte glødelampe- og halogenlamper med LED-lamper. Men hvorfor akkurat? Hva er fordelene med LED-belysning?

1

Med LED-belysning sparer du energi

 

LED-lamper bruker 80% til 90% mindre strøm enn en glødelampe eller halogenlampe. Teknologisk er LED veldig sterk og effektiv. LED-lamper er riktignok dyrere, men på grunn av den enorme energibesparelsen har du tjent tilbake den dyrere innkjøpsprisen.

2

LED-belysning varer lenge

 

LED har mye lengre levetid enn tradisjonell belysning. En LED-lampe har en levetid på mellom 15 000 timer og 50 000 timer. Et eksempel: hvis en lampe er på i 8 timer om dagen og varer 30 000 timer, betyr det at lampen din vil vare mer enn 10 år. Til sammenligning: en glødelampe varer omtrent 1000 timer, en halogenlampe 2000 og en energisparende lampe 5.000. Så kos deg ekstra lenge med LED!

3

LED-belysning blir ikke varm

 

Som alle vet blir glødelamper og halogenlamper veldig varme. Du bør alltid være forsiktig med disse lampene slik at du ikke tar borti dem, fordi du lett kan brenne hendene på dem. Fordi disse lampene blir så varme, kan de forårsake brann tidligere og forårsake mørke flekker på veggen eller taket. LED-lamper blir ikke varme.

4

Med LED skaper du atmosfære

 

Tidligere ble LED-belysning sett på som ubehagelig, fordi den bare var tilgjengelig i lyst hvitt. Du kan nå få LED-belysning i nesten hvilken som helst fargetemperatur. Belysningens fargetemperatur er lysets varme, og dette heter Kelvin. Jo høyere antall Kelvin, jo "kaldere" og hvitere lys. Jo lavere antall Kelvin, jo varmere og mer gult er lyset.

5

LED som er dimbar

 

LED er ikke dimbar som standard, det avhenger av elektronikken i armaturen og om LED-lyskilden er dimbar. Dette er vanligvis oppgitt på emballasjen.

 

Bruken av en konvensjonell dimmer (en dimmer som også brukes til glødelamper) forårsaker problemer for LED-lamper fordi de da vil blinke, summere eller vibrere. Dette forårsaker skade på lampen. Derfor er det spesielle dimmere for LED, både for 12V og 230V LED-belysning.

Spar penger med LED

 

Energieffektiv - varer lenge - miljøvennlig, med LED sparer du mye! En beregning: du kan spare et gjennomsnitt på kr 70,- med en LED-lyskilde sammenlignet med en glødelampe og / eller halogenlampe.

 

En husholdning har i gjennomsnitt 44 lamper hjemme. Rask beregnet: 44 lamper x kr 70,- = en besparelse på kr 3080,- per år. Dette betyr at du kan spare omtrent kr 250,- per måned på energiregningen din. Det kan raskt gi en besparelse på omtrent 20% - 30% på energiregningen din.

bottom of page