top of page

Alle forskjellige lyskilder på rad

Det er mer enn 100 forskjellige lyskilder. Vi har listet de 8 vanligste armaturene for deg med egenskapene og hvilke lamper de passer. Typer som begynner med bokstaven E er roterende beslag og typer som begynner med GU er trykkarmaturer.

E27

 

E27 er sannsynligvis den vanligste lyskilden. De fleste energisparende, halogen- og LED-lamper har en E27-fatning . Beslaget har en skruegjeng på 27 mm som lyskilden kan gjøres om til en lampe. Dette lyskilden passer for 230V

E14

 

E14-fatning er mindre enn E27 og blir ofte referert til et lite beslag. De fleste mindre energisparende, halogen- og LED-lamper har E14-fatning. Beslaget har en gjeng på 14 mm som lyskilden kan gjøres om til en lampe. Denne lyskilden passer for 230V.

GU10

 

En GU10-fatning har såkalt bajonettbeslag. Lyskilder med dette beslaget brukes hovedsakelig til spotter og passer for 230V. Beslaget har to pinner med 10 mm mellomrom. Pinnene plugges inn i hullene, hvoretter du vrir lyskilden med en kvart.

G4

 

En G4-fatning ligner på en GU5.3-fatning, men brukes vanligvis til dekorativ belysning på 12V. Tenk på stemningsbelysning, skrivebordslamper, gulvlamper og avtrekkshetter. Vær oppmerksom på at for en 12V lyskilde trenger du alltid en transformator. Beslaget har to pinner med 4 mm mellomrom. Du trenger bare å plugge inn lyskilden, og den fungerer.

G9

 

G9-fatning har en 2 pluggbeslag med 9 mm mellomrom. Denne lyskilden forekommer vanligvis i små vegglamper eller taklamper. Du kan enkelt stikke den inn og slå på lyskilden.

GX53

 

Akkurat som en GU10-fatning har GX53 lyskilden en såkalt bajonett fatning, men er flatere enn den vanlige GU10. Lyskilder med denne fatningen brukes hovedsakelig i flate armaturer som taklamper og er egnet for 230V. 

G53

 

Bare en AR111 lyskilde har G53-fatning. AR111 lyskilde har en diameter på 111 mm og brukes hovedsakelig i store utenpåliggende spotlights og innfelte spotlights. Disse store spottene gir indirekte belysning ved 12V. Vær oppmerksom på at for en 12V lyskilde trenger du alltid en transformator.

bottom of page